Skip to main content

Godina: 2011.

Kutjevo osvajač županijskog kupa

Na županijskom kupu održanom 16. travnja 2011. u prostorijama GŠK Požega, GŠK Kutjevo je po treći put osvojio kup Požeško-slavonske županije u šahu.
GŠK Kutjevo je igrao u sastavu: Hrvoje Messing, Miroslav Grgić, Ivan Grgić, Krunoslav Pavić, Miroslav Antonić, te kapetan ekipe Branko Grgić. Osvajanjem županijskog kupa GŠK Kutjevo je stekao pravo nastupa na Kupu Republike Hrvatske koji će se održati od 17 . do 22. svibnja 2011. u Šibeniku.

Nastavi čitati

Otvoreno pismo gradonačelniku i gradskom vijeću Kutjeva

Gradski šahovski klub Kutjevo
Kutjevo
Broj: 4/011
Kutjevo, 14.veljače 2011.g.

1. GRADONAČELNIK
(Ivica Nikolić)
2. GRADSKO VIJEĆE
(Vlado Krauthaker)
Trg Graševine 1
34340 Kutjevo
O T V O R E N O  P I S M O

Štovani gradonačelniče i članovi gradskog vijeća Grada Kutjevo!
Izvršni odbor Gradskog šahovskog kluba Kutjevo je na svojoj redovitoj sjednici održanoj 07. veljače 2011. g. razmotrio informaciju o tome da je u proračunskim sredstvima Grada Kutjevo za 2011. g. našemu Klubu smanjen iznos proračunskih sredstava s prošlogodišnjih 11.000,00 kuna na 7.000,00 kuna što je smanjenje za 35%. Ovakvom odlukom Gradskog vijeća Klub je doveden u nezavidan položaj glede financiranja i daljnjeg funkcioniranja. Razumijevajući ukupnu gospodarsku situaciju u našoj državi i Gradu ipak nismo mogli shvatiti dali je u našem slučaju smanjenje proračunskih sredstava rezultat ukupnog gospodarskog i financijskog stanja, nepoznavanja aktivnosti Kluba ili sve prisutnog politikanstva potenciranog od nekih članova Gradskog vijeća.
Bolji poznavatelji prilika u društvenom životu Kutjeva i okolice znaju :
– da GŠK Kutjevo neprekidno djeluje 26 godina
– da se GŠK Kutjevo natječe u III. šahovskoj ligi Hrvatske koja obuhvaća klubove iz Požeško-slavonske županije, Brodsko-posavske i Virovitičko-podravske županije što je najviši rang natjecanja od svih registriranih klubova na području Grada, da je GŠK Kutjevo u zadnjih 10 godina svake godine na pragu ulaska u viši rang
– da trenutno GŠK Kutjevo okuplja 15 registriranih igrača i da je tijekom 2010.g. formirana škola šaha koju trenutno pohađa 20 učenika osnovne škole , da osim registriranih igrača u šah klub igrati šah dolaze ljubitelji šaha te da se za njih godišnje organiziraju turniri kao što su Otvoreno prvenstvo Grada za neregistrirane igrače i Božićni turnir na kojem pravo sudjelovanja imaju svi zainteresirani
– da je GŠK Kutjevo redovito svoje aktivnosti prilagođavao proslavi Dana Grada Kutjevo kroz organizaciju različitih turnira čime su ponekad popunjene praznine na plakatu i ukupnom Programu proslave
– da GŠK Kutjevo u svojim redovima ima člana nacionalne reprezentacije Hrvatske u problemskom šahu gospodina Hrvoja Messinga koji je dva puta s reprezentacijom bio na prvenstvu Europe
– da je GŠK Kutjevo dva puta bio pobjednik Kupa za Požeško-slavonsku županiju te da je temeljem takovog rezultata dva puta tijekom 2009.g. i 2010.g.  bio sudionik Kupa Hrvatske, GŠK Kutjevo je jedina sportska ekipa s područja Grada čiji su se rezultati objavljivali na nacionalnim radio postajama,
– da GŠK Kutjevo ima i sam održava svoje web stranice koje je posjetilo preko 42000 posjetilaca što je još jedan naš doprinos u ukupnoj afirmaciji naše sredine
– da GŠK Kutjevo osim sa klubovima iz našeg okruženja prijateljske odnose razvija sa klubovima iz Novih Jankovaca, Otoka, Gornjih Bogićevaca i Zagreba
– da GŠK Kutjevo redovito održava godišnje skupštine i uredno gradskoj upravi dostavlja izvješća o poslovanju odnosno trošenju sredstava poreznih obveznika te da nikada nismo dobili prigovor da se proračunska sredstva troše netransparentno.
U 2010. godini GŠK Kutjevo je proslavio 25 godina uspješnog rada zbog čega smo u Klubu očekivali da će nas naša gradska uprava nagraditi ili barem pohvaliti.
Za sve nabrojeno nisu dovoljna proračunska sredstva zbog čega je uže rukovodstvo posebno angažirano na pribavljanju dodatnih sredstava od sponzora i članarine .
Mi nikada nismo tražili više nego što nam je neophodno za funkcioniranje Kluba zbog čega nas posebno boli nerazumijevanje i odnos omalovažavanja naših aktivnosti.
S indignacijom odbijamo pogovore zlih jezika koji se javljaju i u gradskom vijeću da je GŠK Kutjevo privatni klub. Sve gore navedeno demantira one zlonamjerne koji ne mogu shvatiti šah kao sport odnosno igru koja je korisna za sve uzraste čija je svrha obogaćivanje ionako siromašnog društvenog života našega Grada.
Mi ne želimo raspravljati o privilegiranim udrugama s područja našega Grada niti o tome tko i kako troši novac poreznih obveznika u udrugama već tražimo jednak tretman svih udruga koje koriste proračunski novac.
Ovo pismo nije vapaj već nam je bila dužnost ne samo zbog nas već i zbog drugih udruga reagirati i konstatirati ukupne odnose u našoj sredini u kojoj se ne valoriziraju prave vrijednosti. Naša sredina zove se gradskom što znači da bi se gradski trebala i ponašati.
Mi od ovoga pisma ne očekujemo rješenje bilo kojeg našeg problema niti to da ćemo proračunska sredstva vratiti na staro samo tražimo da naš Klub ubuduće ne bude predmet političke trgovine. Ponosni smo na činjenicu da nam je dosta građana koji poznaju prilike u Kutjevu dalo snažnu i bezrezervnu potporu. Kako kod nas nema uskih privatnih interesa odluka Gradskog vijeća i gradonačelnika i bez obzira kakve će biti buduće odluke potaknut će nas na još bolji rad tako da egzistencija kluba neće doći u pitanje te smo sigurni da nećemo slijediti sudbinu koja je u našoj sredini zadesila mažoretkinje, pjevački zbor, rukometne klubove, odbojkaški klub u Bjeliševcu itd.
U nadi da će te ovo pismo razmotriti srdačno Vas pozdravljamo i želimo vam uspješan rad tijekom vašeg mandata!

DOSTAVLJENO:
1. Mjesni odbor Kutjevo
2. web stranice GŠK Kutjevo
3. mediji

Otvoreno pismo-1. stranaOtvoreno pismo-2. strana

GŠK Kutjevo gostovao u Novim Jankovcima

thumb_Jankovci-KutjevoNakon nekoliko godina šahisti GŠK Kutjevo ponovno su se zaputili u Vukovarsko-srijemsku županiju kako bi odigrali prijateljski meč s šahistima iz Novih Jankovaca.
Ovaj susret je već duže vrijeme dogovaran, a zahvaljujući poslovnim vezama između Kutjeva d.d. i PZ Stari Jankovci čiji radnici redovito sudjeluju na Radničkim igrama Kutjevo d.d. rodila se ideja da se susretnu šahisti iz ova dva mjesta.

Nastavi čitati

Održan Božićni turnir 2010.

GŠK Kutjevo već tradicionalno organizira šahovski turnir povodom Božićnih blagdana, na kojem se okupe igrači iz kluba, te ostali igrači amateri. Tako je bilo i ove godine, a turnir je odigran u 9 kola sa tempom od 10 minuta po igraču. Najbolja tri igrača nagrađena su sa simboličnim nagradama (vino Krauthaker).
Mj. Ime i prezime BP Pob. Ner. Por. Bod. Bhlz Međ.
1. Ivan Grgić 9 7 0 2 7 38,0 2,0
2. Miroslav Antonić 9 7 0 2 7 38,0 1,0
3. Krunoslav Pavić 9 7 0 2 7 38,0 0,0
4. Milan Hegediš 9 6 0 3 6 39,0 0,0
5. Miroslav Grgić 9 5 1 3 5,5 39,5 0,0
6. Branko Grgić 9 4 0 5 4 41,0 0,0
7. Dejan Rajf 9 3 0 6 3 42,0 1,0
8. Jure Antunović 9 3 0 6 3 42,0 0,0
9. Mato Grgić 9 2 1 6 2,5 42,5 0,0
10. Željko Kolombani 9 0 0 9 0 45,0 0,0